Hem / Om Positive Interiors

Om Positive Interiors


Positive Interiors bildades i syfte att erbjuda arkitekter och inredningsdesigners tillgång till högklassiga plattor av natursten och golvbeläggningar i trä för sina kunder till mycket mer konkurrenskraftiga priser än vad konkurrenterna i Skandinavien och de Nordiska länderna erbjuder.

 

Från sitt centrallager kan Positive Interiors erbjuda mycket korta ledtider vid leverans av sina produkter inom hela regionen.

Tack vare sin konkurrenskraftiga prisstruktur och den höga kvalitén på sina produkter, har Positive Interiors vuxit snabbt inom både privat- och affärssektorn under åren efter företagets grundande. Allt ifrån uppdrag för stora hotellgrupper såsom Radisson och Four Seasons, till villaägare, erbjuder Positive Interiors ett mycket personligt grepp om kundservice och omtanke om detaljer.

 

Vårt urval av natursten omfattar många olika typer av kalksten, travertin, basalt, skiffer, marmor, granit och kvartsit, som gör det möjligt för arkitekter och inredningsdesigners att välja en stentyp som svarar mot de krav deras projekt ställer i fråga om utseende och fysisk lämplighet.

 

Top naturstensplattor för inomhus interiörer:

 

BALTISKA GRÅ KALKSTENSPLATTOR

 

 

 

Inte många känner till det här…


 

Det finns en 1100 km lång berggrund av baltisk kalksten som börjar på Öland i Sverige och löper under Östersjön och slutar i Ryssland nära Ladogasjön öster om Sankt Petersburg. Denna berggrund når jordytan i Tallinn, Estland, där den bryts för att tillverka ytterst hård dolomitkalksten som kan användas både inomhus och utomhus, till och med i det nordiska klimatet.

 

 

 

Positive Interiors levererar dessa intressanta plattor till inredningsdesigners och arkitekter runt om i Norge, Sverige, Finland och Danmark där de uppskattas för deras intressanta nyanser i grått och deras extrema hårdhet vid jämförelse med annan kalksten. Vi erbjuder finslipade och polerade ytor i olika storlekar.

 

Om du vill ha mer information om vår baltiska kalksten eller vill ha ett fritt varuprov, tveka inte att kontakta vår vänliga personal som gärna hjälper till. Klicka HÄR för att beställa ett VARUPROV. Även våra priser är vänliga!

 

 

AZUL VALVERDE KALKSTEN

 

 

 

Azul Valverde kalksten bryts i Alcanede-området i mellersta Portugal.

 

Kalksten har länge varit en favorit i valet av stengolv i både traditionella och moderna hem. Kalkstensplattor är mycket dekorativa och när ytan förseglas är de dessutom lätta att underhålla. Denna gråblå kalksten kännetecknas av lätta nyansskiftningar nyansskiftningar.

 

  

 

Vi har noga valt ut vårt sortiment av kalkstensplattor för att på bästa sätt kunna tillgodose våra kunders behov. Vår kalksten finns i många olika färger, från vitt till gyllenbrun. Kalkstenen har ett levande och naturligt mönster, stenen är spräcklig och har spår av fossiler i sig. Azul Valverde kalksten liknar Jämtlands Kalksten.

 

 

BALTISK GRÖN KALKSTEN

 

 

Baltisk grön kalksten började bildas för 90 miljoner år sedan då det inte fanns några täcken av inlandsis och temperaturerna var mycket varmare. Denna kalksten bildades av skelett från miljontals havslevande djur i de på den tiden grunda varma vattnen. Fossiler av musslor, snäckor, sjöborrar, men även sand, svamp- och växtrester gav stenen dess, för vår tid unika karaktär.

 

 

 

Baltisk grön kalksten är ytterst hård och faller inom kategorin dolomitkalksten, vilket innebär att stenen kan användas i områden med hög gångtrafik i både offentliga utrymmen och privata hushåll.

 

 

 

 

VIETNAMESISK BLUESTONE

 

 

Ökad öppenhet i den vietnamesiska ekonomin har lett till en snabb utveckling i naturstensindustrin, med export av den berömda Bluestone till kvalitetsstandarder som efterfrågas av exportmarknader i väst. Vietnamesisk Bluestone är en mycket hård sedimenterad kalksten som består av miljoner havslevande djurs skelett och organsikt växtmaterial. Stenen får sin blå färg på grund av den höga koncentrationen av kristaller som innehåller kol.

 

 

 

Förutom naturstensplattor i många olika storlekar och ytbehandlingar kan vi även erbjuda mycket intressanta bänkskivor för både kök och badrum, skräddarsydda för ditt projekt.

  

Vårt urval av trägolvbeläggningar erbjuder traditionell bearbetad ek, antingen ofärgad eller förbehandlad med olja i ett brett urval till buds stående färger. Dessutom erbjuder vi golvbeläggningar i teak från FSC-plantager i Indonesien.

 

Om du önskar kontakta oss, var vänlig se kontaktsidan.Positive Interiors partners: